//

На Шрі-Ланці влада відправила жити в джунглі 145 сімей тамільських християн

На Шрі-Ланці 145 сімей католиків-тамілів, втративши своє житло під час громадянської війни, змушені жити в джунглях, серед слонів і змій. На даний час 285 осіб не можуть повернутися в своє село Мулікулам (округ Маннар, Північна провінція), оскільки там збираються побудувати військово-морську базу.


Влада вирішила залишити християн без будинків і засобів для існування. Вивчивши ситуацію, в якій знаходиться громада, чиновники вирішили поселити їх поруч із селом, тобто в джунглях Марічікату. Місцевість, у якій зараз живуть християни, належить департаменту лісового господарства. Це означає, що без ліцензії таміли не мають права обробляти землю або що-небудь на ній будувати. Військові забезпечили мінімальні санітарні умови громаді, але вони далеко не відповідають реальним потребам спільноти. Практично 20 років таміли з села Мулікулам не мають ні будинків, ні роботи.


Перші поселення на цьому місці виникли близько 1800 р. Таміли-католики займалися сільськогосподарською діяльністю - завдяки сезону дощів вдавалося вирощувати великий урожай рису. Але з початком громадянської війни в 1983 р. вони позбулися своїх політичних і економічних прав.

 

За матеріалами sedmitza.ru