//

Кардинал Бертоне про спробу дестабілізації Церкви

Те, що робить Бенедикт XVI відколи він ще був префектом Конгрегації доктрини віри, це велике очищення та прояснення напевно комусь заважає. Отже, ця атака спрямована на дестабілізацію Церкви – так кардинал Тарчізіо Бертоне пояснює нинішню ситуацію у Ватикані. Хоча, як зазначає, ніхто не хоче приховувати недоліки і помилки Церкви, ситуація у Ватикані не є такою поганою, як це виникає відповідно до припущень журналістів. Навпаки, державний секретаріат відзначається злагодженістю та колегіальністю, які важко знайти де-небудь ще, – наголосив кардинал Бертоне. Водночас він застеріг, що чимось іншим є відмінність думок, яка завжди існувала в Церкві, при цьому не ставлячи під сумнів першість Петра.

 

У великому інтерв'ю тижневику «Famiglia Cristiana» державний секретар зазначає, що сьогодні хтось хоче розділити Папу і його співпрацівників. Це відбувається тому, що під час правління Бенедикта XVI Церква показала, що вона здатна автоматично відновитися, чого не можуть інші люди чи установи. Виявляється, що вона стійка до збурень і залишається точкою опори для багатьох людей і установ у всьому світі.

 

Кардинал Бертоне також розповів, що Бенедикт XVI дуже болісно переживає зраду свого камердинера, якого він любив як сина. Він неодноразово запитував себе про справжні мотиви Паоло Габріеле – сказав держсекретар, зазначивши, що розслідування триває і Папа хоче остаточного з'ясування цієї справи, чому сприяє комісія кардиналів, яку він створив.

 

Як повідомив о. Федеріко Ломбарді SJ, суботня аудієнція для цієї комісії не означає, що вона закінчила своє розслідування. Представник Ватикану розповів, що кардинали прослухали 23 особи, серед них керівники деяких дикастерій, миряни, а також камердинер Папи.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie