//

Ватиканському Прес-центру подарували електромобіль

До Ватикану передали черговий «екологічний» автомобіль – 18 червня італійська компанія «NWG» подарувала Прес-центру Ватикану електромобіль власного виробництва «NWG Zero».


«Особлива увага до охорони навколишнього середовища, про яку говорить Святіший Отець Бенедикт XVI, є для нас, що працюємо в секторі «зеленої економіки», приводом для зростання та джерелом натхнення», – йдеться у спеціальному листі від імені жертводавців.

 

З приводу цього подарунка керівництво та співробітники компанії «NWG» візьмуть участь у загальній аудієнції 20 червня. Потім відбудеться урочисте благословення електромобіля.

 

Святий Престол вважає важливим завданням сприянти поліпшенню екологічної ситуації в світі. Бенедикт XVI неодноразово закликав до реалізації так званої «зеленої культури», заснованої на етичних цінностях. З цією метою ще 2008 р. на даху Залу Павла VI у Ватикані були встановлені сонячні батареї, завдяки яким забезпечено опалення, кондиціювання повітря та освітлення величезного приміщення, в якому Папа часто зустрічається з вірними.

 

У квітні 2012 р. французька автомобільна компанія «Citroеn» пожертвувала Ватикану два електромобілі власного виробництва. Ними користуються поліцейські, які слідкують за порядком на площі св. Петра. Електромобілі не використовують паливо, тому мають нульовий рівень викидів діоксиду вуглецю, не створюють шуму і є повністю сприятливими для довкілля.

 

За матеріалами radiovaticana.org