//

У східно-індійському штаті Орісса індуїстські екстремісти напали на протестантську спільноту

Для християн в штаті Орісса, східна Індія, знову настали важкі часи. На настоятеля і членів християнської спільноти в одному з сіл, приблизно 12 сімей, жорстокого напала організована група з приблизно 50 індуїстських екстремістів.

 

Місцеві християни з серйозним занепокоєнням згадують інциденти масового насильства, яке спалахнуло в районі Кандхамал 2008 року і яке призвело до різанини місцевих християн, повідомляє агентство Fides.

 

Насильство цього разу відбувалося в районі Баласор. Як повідомляє Всесвітня рада індійських християн («Global Council of Indian Christians», GCIC), екуменічна організація, яка стежить за становищем християн у Індії, 15 червня побили 50-річного пастора Баідара, главу християнської спільноти. З невідомих причин на нього напала група озброєних індуїстських фанатиків тоді як він повертався додому після спільного молитовного зібрання у селі Мітрапур Макапада. Пастора з численними кривавими ранами після побиття залишили лежати на землі. Він, безсумнівно, помер би, якби не вірянин, який знайшов його і привіз у сусідню лікарню.

 

Коли індуїстські радикалісти довідалися, що пастор врятований, упродовж того ж вечора група з 50 екстремістів напала на всю християнську спільноту, що складається з 12 християнських сімей. Багатьох вірян покалічили та поранили: серйозні травми зафіксовані у двох десятків осіб. Екстремісти також пограбували їхні будинки. Вони били християн незалежно від віку і статі: поранено кілька людей похилого віку, дітей і молодих жінок.

 

Після нападу фанатиків-язичників через побоювання подальшого продовження насильства всі християни залишили село і знайшли собі притулок в навколишніх лісах.

 

GCIC, вивчивши новий епізод антихристиянського насильства, зв'язався з місцевими вірянами і пастором Баідаром, щоб переконати їх подати скаргу у відділення поліції в Нілджірі. Поліція гарантувала, що вони приймуть відповідні заходи проти злочинців і знайдуть відповідальних за скоєне насильство.

 

Є всі підстави стверджувати, що новий спалах насильства щодо християн назріває в штаті Орісса. Кілька днів тому поліція району Пурі Брамаджірі виявила і вилучила арсенал з більш ніж 50 гранат та ящиків з динамітом в селі Гамбарі. Згідно з джерелами Fides, вибухові речовини готували для використання під час нового антихристиянського погрому в Оріссі на зразок того, який організували 2008 року в районі Кандхамал.

 

За матеріалами: sedmitza.ru