//

Розпочато роботу над фільмом про чудотворне місце у Глинянах

«Ми є Церква Богом люблена та обдарована незліченними знаками і ласками надприродного характеру. Щоб у цьому пересвідчитись, потрібно, якщо взяти тільки західну Україну, поцікавитися і поглянути на велику кількість чудотворних місць, в яких Бог по-особливому промовляє до людини. Бог говорить у таких місцях мовою любові, мовою зцілень фізичних і духовних. І це не тільки гарні слова. Підтвердженням цьому є наше містечко Глиняни» - розповідає адміністратор місцевої греко-католицької парохії, о. Андрій Лукачик. Саме він став ініціатором ідеї створення документального фільму про Глиняни, про чудотворний образ Розп᾽яття Христового і про багато цікавих подій і явищ, пов’язаних із цим місцем.


Вже кілька місяців триває робота над фільмом про Глиняни, а головно про великі ласки, отримані людьми перед Христовим розп’яттям у Глинянах, про його чудотворне відновлення. В основу фільму будуть покладені також документовані історичні факти і події, свідчення людей, що допоможуть відкрити християнські правди віри і Божої дії у житті людей минулого і нашого часів.


«Опрацьовуючи документи, спілкуючись із живими свідками, гортаючи сотні описів зцілень останнього часу у Глинянах, я вкотре відкриваю велику духовну скарбницю і її багатство  у нашій Церкві. Відкриваю десятки незаперечних християнських аргументів для шукаючих Бога людей і тих, хто має сумніви у вірі. Відкриваю Бога у світі і у Церкві. І це завдячуючи Глинянам. Рівно ж, це ставить вимогу і обов’язок про це розповісти до якомога ширшого кола людей. Саме тому було розпочато працю над виготовленням фільму» - розповідає продюсер документального фільму, о. Олег Лука. На його думку: «Виготовити фільм про Глиняни – це наче помножувати євангельські таланти, а не закопувати їх. Якщо бодай одній людині западе до серця якийсь сюжет із фільму і вона, повна довір’я, скористає духовно із цього чудотворного місця, то вважатиму, що робота над фільмом не буде марною».


До роботи над виготовленням фільму залучаються фахівці кінематографу. Технічне виконання здійснюється під керівництвом п. Петра Дідули, відомого не лише у публіцистиці, але й як досвіченого відео-оператора.

 

повідомив о.Андрій Лукачик