//

О. Ломбарді закликає прийняти ефективні міри проти антихристиянського тероризму в Нігерії

"Систематичні напади на християнські культові споруди в неділю є жахливими і неприйнятними. Це знак абсурдного плану ненависті ", - так прокоментував о. Федеріко Ломбарді терористичні напади, що відбулися в Нігерії 17 червня.

 

 

Речник Ватикану зазначив, що збільшується ризик того, що насильство триватиме і розширюватиметься, провокуючи репресії і напругу, які принесуть шкоду не тільки християнам, але "всьому великому населенню, яке бажає мирного співіснування". "У той час, як ми співчуваємо болю численних жертв, необхідно побажати, щоб були прийняті ефективні заходи, які дозволять зупинити і ліквідувати тероризм на благо цієї великої країни", - сказав о. Ломбарді.

 

За попередніми даними, не менше 36 людей загинули і близько 100 отримали поранення в результаті вибухів, які були здійснені в п'яти храмах в штаті Кадуна на півночі Нігерії. Місцеві спецслужби вважають, що за вибухами може стояти ісламістське угрупування "Боко Харам", члени якого виступають за повалення світської влади в Нігерії і оголошення шаріатскої держави.

 

За матеріалами: radiovaticana.org