//

У Румунії священика вбили прямо у церкві

Трагічний інцидент стався у церкві імені Іоанна Хрестителя румунського міста Фокшань. Незнайомий чоловік наніс удар ножем настоятелю церкви Тудору Маріну, внаслідок якого священик помер.

 

"Після закінчення служби у церкву ввійшов одягнутий у чорне чоловік і, звернувшись до Тудору Маріну з проханням розтлумачити деякі фрагменти Біблії, наніс йому удар ножем", - повідомив протоієрей.

 

Лікарі швидкої допомоги, які приїхали на місце трагедії, констатували смерть настоятеля церкви.

 

Як повідомили представники повітової поліції, "чоловік, який завдав удар, втік з місця злочину і нині робляться спроби для встановлення особистості злочинця та його затримання".

 

Голова повітової ради Вранча Маріан Опрішан передбачає, що вбивця - психічно хвора людина. Він пообіцяв жителям міста Фокшань посилити заходи безпеки у громадських місцях.

 

Натомість, парафіяни і священики храму стверджують, що вбивця є сектантом, що ретельно спланував напад на священика, котрого вважають "символом спільноти". Крім цього, місцевий священик переконаний, що цей напад є  наслідком кампанії з демонізації Церкви, яка розгорнулася в м.Фокшані.

 

За матеріалами  www.ukrinform.ua / www.rtv.net