//

Нігерія: три терористичні атаки на християн в один день

Чергова кривава неділя в Нігерії. Під трьома церквами на півночі цієї африканської країни вибухнули бомби, в результаті чого загинуло щонайменше десять християн. Однак кількість жертв може зростати. Свідки розповідають про «багатьох вбитих і поранених». Серед загиблих – четверо дітей, котрі бавились біля одного з храмів.


Поліція підозрює, що за замахами стоїть угрупування ісламських фундаменталістів Боко Харам. Вже впродовж місяців воно провадить криваву кампанію проти християн, прагнучи встановити у всій Нігерії мусульманський закон шаріату.
Зловмисники атакували католицький катедральний храм Христа Царя та євангельську церкву Радісної Звістки в місті Зарія, третя бомба вибухнула перед храмом в Кадуні. Християни, що проживають у цьому регіоні, вже раніше ставали жертвою ісламських екстремістів.


Виглядає на те, що діяльність Боко Харам останнім часом набирає сили. Два тижні тому, також в неділю, екстремісти підпалили перед церквою в Баучі автомобіль, в результаті чого загинуло 12 осіб і кілька десятків отримали поранення.


Зростає занепокоєння, що чергові напади призведуть до відкритої релігійної війни в Нігерії, особливо після того, як після сьогоднішніх нападів дійшло до вуличного самосуду. Агенції повідомляють, що зловмисників, які напали на одну з церков, зловили і вбили. До сутичок між християнами і мусульманами дійшло також і в столичному місті Абуджа.


За матеріалами radiovaticana.org