//

Представник Святого Престолу закликав американських католиків об'єднатися

Архиєпископ Карло Марія Вігано закликав єпископат США сприймати труднощі місцевої Церкви як можливість об'єднатися на захист віри. На думку Апостольського Нунція в Сполучених Штатах, поточні проблеми треба розуміти "як запрошення для всієї Церкви в країні "відновити глибокі взаємини з місцевими єпископами та синівський послух наступникові св. Петра. Ватиканський дипломат виступив на пленарному засіданні Конференції єпископів США, яка відбувається в Атланті.

 

На думку Архиєпископа Вігано, Церква в Сполучених Штатах переживає "особливо складний період своєї історії", період відстоювання свободи віросповідання, совісті та прав людини. Головною загрозою тут є реформа охорони здоров'я, розроблена адміністрацією Обами, яка вимагає від роботодавців фінансувати контрацепцію, стерилізацію і аборти, навіть якщо це суперечить їхній совісті.

 

Апостольський Нунцій заявив, що "Церква повинна говорити одним голосом" у вирішенні сучасних проблем. "Ми всі знаємо, що основною тактикою ворога є поділ Церкви", сказав він. Ватиканський дипломат підтримав ініціативу "Два тижні свободи", яку проводитимуть перед Днем незалежності країни, як вираження незгоди католиків з останніми політичними та громадськими ініціативами керівництва.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org