//

О. Георг Ратцінгер про часи дитинства

„Коли ми були дітьми, то часто бавилися в священика. Один з нас був прислужником, а другий «відправляв» Літургію. Ми мали навіть спеціальне вбрання, яке нам пошила мама”. Так забави з дитинства згадує о. Георг Ратцінгер. Про свої зв'язки з братом він розповідає в інтерв'ю для американського журналу «Inside the Vatican».

 

 

Старший брат теперішнього Папи визнає, що любов до науки, літургії і музики була в них ще в найраніші роки дитинства, а згодом тільки поглибилася. Він також розповідає, що як хлопці частіше проводили час між собою, ніж з сестрою, яку неодноразово виключали з чоловічих забав. Однак, аж до смерті сестри зв'язок між ними трьома був дуже міцний.

 

 

О. Ратцінгер визнає, що не сподівався, що його брат вийде з конклаву Папою Римським. „Як на мене, він був застарий – говорить він. – Коли я дізнався про його вибір, то мене охопив смуток. Я розумів, що для нього це означає кінець приватного і особистого життя”. Брат Папи визнає, що не сподівався, що їх відносини зможуть залишитися аж такими близькими. З певним збентеженням розповідає про те, що коли тепер прилітає до брата, то автомобіль виїжджає по нього на летовище. „Коли інші мусять клопотатися з валізками, я вже в дорозі до Ватикану” – додає він. Також розповідає про величезну гостинність, з якою його приймають в папській сім'ї, яка частково стала і його сім'єю. Інтерв'ю із старшим братом Папи Римського закінчується його запевненням в тому, що кожен свій день він починає з молитви за Бенедикта XVI, щоб той якнайкраще міг виконувати Петрове служіння.
 

 

За матеріалами Radio Watykańskie