//

Християни США вийшли на вулиці

Вчора, 8 червня, десятки тисяч християн в США взяли участь у демонстрації проти нового закону про здоров'я, розробленого адміністрацією Барака Обами. Закон, згідно з яким роботодавець зобов'язаний забезпечити медичне обслуговування співробітників, включаючи аборт, контрацепцію і стерилізацію, вже став причиною загальнонаціональної демонстрації 23 березня, а також численних акцій протесту та судових позовів.

 

Християнська опозиція вийшла на протести у 131 місті. Кардинал Раймонд Лео Берк, префект Апостольської Сигнатури, підтримав акції протесту і заявив про потребу рішучих дій, щоб відстояти права на свободу совісті та віросповідання.

 

План законопроекту був прийнятий у серпні 2011 року. Роботодавцем дали дворічний перехідний період для адаптації до нового закону. Деякі релігійні організації звільняють від обов'язків, визначених законом, але християнські школи, лікарні, благодійні фонди зобов’язують виконувати цей закон. Якщо закон вступить в силу, католикам доведеться вибирати – дотримуватися морального закону або виконувати аморальні дії, згідно з законодавством держави.

 

За матеріалами radiovaticana.org