//

В Івано-Франківську триває єпархіальний собор на тему «Богопосвячене життя в УГКЦ»

14 лютого у семінарійному храмі ім. Священомученика Йосафата молебнем до Богородиці розпочався Єпархіальний Собор на тему: «Богопосвячене життя в УГКЦ». Богослужіння очолив Кир Володимир (Війтишин), Кир Миколай (Сімкайло) та Владика Софрон (Мудрий) у спів служінні з о. міт. Олегом Каськівим, о. д-р Олександром Левицьким, о. Степаном Балагурою та о. Йосафатом Бойком ВС. Опісля о. міт. Володимир Чорній зачитав декрети Преосвященого Архієрея, якими скликано Собор. У вступному слові о. Йосафат Бойко, синкел у справах монашиства пригадав, що цей Єпархіальний собор є безпосередньою підготовкою до Патріаршого Собору, який відбуватиметься у Бразилії з 31 серпня по 3 вересня. «Нас гостинно приймає сьогодні Єпархіальна Духовна Семінарія, - зазначив о. Йосафат, котра є домом, де гартуються та готуються до служіння наші майбутні священики. Сьогодні тут збираються представники усіх чинів та згромаджень, щоб ще раз розважити над темою покликання до богопосвяченого життя та усвідомити, яким має бути служіння монахів та монахинь у сучасному світі».

 

Місцева влада івано-Франківщини також взяла участь у Єпархіальному Соборі та привітала усіх учасників Собору. А саме: пан Олександр Сич – Голова Івано-Франківської Обласної Ради, пан Роман Іваницький – заступник голови ОДА та пан Віктор Анушкевичус – міський голова.

 

Після відслуження Молебню та за читання декретів Собору, вітання делегатів розпочалася праця собору. Для делегатів собору представлено 4 доповіді.

 

Першу доповідь виголосив ієромонах д-р Володимир Груца,ЧНІ, тема доповіді була : «Покликання».

 

Другу доповідь мав пан Олег Жерноклєєв, завідувач кафедри всесвітньої історії Прикарпатського Національного Університету ім. Василя Стефаника, д-р історії, професор. Тема доповіді: «Історія чернецтва».

 

Третю доповідь виголосив ієромонах Йосафат Фітель, ігумен монастиря отців ЧСВВ в м. Івано-Франківськ. Тема доповіді: «Післанництво богопосвячених осіб».

 

Четверту доповідь виголосив ієромонах Йосафат Бойко, настоятель монастиря Воплоченого Слова. Тема доповіді: «Плекання покликання та формація богопосвячених осіб».

 

Даною доповіддю була завершена пленарна частина Єпархіального Собору.

 

За подальшою інформацію проведення Єпархіального Собору слідкуйте протягом дня на сайті єпархії.

 

Прес-секретар Собору
о. Роман Влашин