//

В Івано-Франківську відсвяткували 20-річчя Архиєрейського камерного хору «CREDO»

Двадцять років тому, у день пам’яті Трьох Святителів, розпочав своє існування Архиєрейський камерний хор «CREDO» при катедральному соборі Святого Воскресіння м. Івано-Франківська. З цієї нагоди Владика Володимир (Війтишин), Єпарх Івано-Франківський, звершив у катедральному соборі Святу Божественну Літургію.

Після Святої Літургії відбувся концерт духовної хорової музики «Благослови, душе моя, Господа» за участю вищезгаданого хору.

 

 

Після концерту керівник хору п. Жанна Зваричук, заслужений працівник культури України, кандидат мистецтвознавства, доцент Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, отримала нагороди від Блаженнішого Любомира (Гузара), Владики Володимира (Війтишина), Владики Миколи (Сімкайла), Єпарха Коломийсько-Чернівецького, який був на цьому святі, та обласної і міської влади.

 

 

Повідомив бр. Юрій Прилепський

 

Додаток:

Хор заснований світлої пам’яті п. Ю. Дзюбановичем в лютому 1990 року при катедральному соборі відразу після легалізації Української Греко-Католицької Церкви. Репертуар хору включає духовну хорову спадщину українських та зарубіжних композиторів, обробки народних пісень. У 1996 р. хор з благодійною місією побував у Німеччині, був учасником ювілейних святкувань 400-річчя Берестейської унії та концерту української хорової музики в Римі, фестивалю духовної музики в Угорщині. Двічі (в 1998 р., 2003 р.) колектив представляв українську церковну хорову культуру на святкуваннях Днів Східної Європи в м. Трір (Німеччина). Хор «CREDO» - дипломант міжнародного конкурсу хорової музики в м. Лланголен (Великобританія, 1998 р.), учасник Міжнародного фестивалю духовної музики в м. Кошіце (Словаччина, 1998 р.), Міжнародних фестивалів в Німеччині, Угорщині, Франції (2000 р.). У 2001 р. хор брав участь в урочистій Літургії з нагоди приїзду Святішого Отця Папи Римського Івана Павла II до м. Києва. У 2003 р. «CREDO» нагороджено двома золотими дипломами в різних номінаціях на VI Міжнародному конкурсі хорової музики в Австрії, в 2004 р. – золотим дипломом та срібною медаллю на III Всесвітній хоровій олімпіаді в Німеччині. Хор ' лауреатом конкурсу духовної музики в Римі (2005 р.).

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ