//

Вічні обіти у сестер служебниць

13 лютого 2011 року, напередодні дня Богопосвячених осіб, сестри Юстина Голубець та Вероніка Вайда із чернечої спільноти Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії склали вічні обіти.

 

Урочистість відбулася під час Архиєрейської Божественної Літургії у катедральному соборі Святого Юра м. Львова, яку очолив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський.

 

У своєму напутньому пастирському слові Владика заохотив сестер до вірності та витривалості в доброму намірі до кінця.

 

Після Божественної Літургії зі словом привітання звернулася головна настоятелька Згромадження, Мати Дженес Солюк, яка прибула з Рима на урочистість вічних обітів.

 

 

Повідомила с. Боніфатія Дяків

 

 

Додаток:

 

Фрагмент проповіді Високопреосвященного Владики Ігоря (Возьняка):

 

«Дорогі і преподобні сестри Юстино і Вероніко, вас Бог покликав, подібних митарю, що не стали сьогодні ззаду, бо ми не змогли б звершити обряду, але ви стоїте тут, щоб просити у Бога милосердя та духовної сили, щоб ходити перед Ним справедливо. Бійтеся гордині - вона змія, що приносить смерть. Будьте вдячні Богові, що Він поклав свій погляд на вас, а це означає – виявив любов своїм дітям. Господь бажає бачити вас як сестер, котрі будуть Йому служити у любові та смиренні, щиро виконувати Його волю все своє життя. Господь кличе вас до свого служіння не на кілька років, бо Його дари незмінні. Він бажає, щоб ваша посвята для Нього була цілковитою. Це великий дар! Уважайте, щоб ніщо не збило вас з дороги.

 

Коли Юда Макавей зі своїм військом захищав свій народ, пророк Єремія, даючи йому золотий меч, так мовив: «Візьми цей святий меч, дар від Бога, ним розіб’єш ворогів». Сьогодні, як символ меча, ми дарували вам Конституції Згромадження, в котрих заохочується вас горіти досконалою любов’ю до Бога, немов свічка. Глядіть, щоб вітер випробувань, спокус, що походять від тіла, світу та диявола, не загасив вашого доброго наміру та не розвіяв вашої щирої любові до Бога. Будьте смиренними і простими. В думках – останніми, та в єдності з Богом, Згромадженням та спільнотою, тоді виграєте і переможете.

 

Святий апостол Петро, великий праведник духовного життя, так звертається до нас: «Так само ви, молоді, коріться старшим, а всі ви вдягніться в покірливість один супроти одного. Бог бо гордим противиться, а покірливим дає благодать».

 

Вдягайтеся в покору та любов до Бога і ближнього все своє життя, тоді виграєте вічну нагороду в небі.

 

Любі сестри, на складання ваших обітів прибула ваша родина: батьки, близькі та знайомі. Стоїте в оточенні ваших добрих сестер Згромадження та численного люду Божого, що щирими поглядами обсипують вас. Ви стоїте в оточенні святих, ангелів, Пресвятої Богородиці, а найбільше, своїми ласкавими очима та невимовними дарами любові обіймає вас Триєдиний Господь. Вчиніть своє життя, преподобні сестри, життям любові і вдячності Богові, і це буде достатнім до вашого посвячення. Хай Господь благословить вас, а святі вашого Згромадження хай бережуть кожен ваш крок на стрімких дорогах духовного життя. Дякую вам за вашу першу відповідь Богові, хай вона залишиться незмінною. Дякую дорогим батькам, сестрам Згромадження, котрі спеціально прибули на цю урочистість. Хай Господнє Благословення завжди перебуває на вас!»

 

 

Слово с. Дженес Солюк, СНДМ, головної настоятельки

 

Дорогі сестри Юстино і Вероніко!

 

Ці ніжні, сповнені любові, надії, віри і довір’я слова одного дня почули ви, дорогі сестри Юстино і Вероніко! Ви пішли за цим голосом Ісуса, що кілька років тому кликав іти у незнане вам богопосвячене життя. Сьогодні, як і тоді, ви знову трепетно переживаєте кожну хвилину цього дня, бо він є особливим!

 

У ці хвилини, здавалося, всесвіт завмер, очікуючи вашої відповіді на запрошення Христа, а почувши її – радіє, дивується і схиляється перед вашим вибором. Разом із вами радіємо і ми, сестри та всі вірні, що ваше молоде серце зуміло розпізнати правдиві цінності життя і вибрати дорогоцінний скарб – Христа.

 

У роках формації ви, дорогі сестри, вчилися «бути при Ньому», перебувати у стіп Спасителя, слухати Його Слово і зберігати у своєму серці. Боже Слово сьогодні принесло плід – сміливе рішення «посвятитись аж до смерти євангельському життю в Згромадженні сестер служебниць Непорочної Діви Марії», щоб далі йти за Обручником Христом та вірно служити святій Церкві.

 

Дорогі батьки! У цей день особливе слово подяки належить Вам. У Вашій сім’ї, під пильним, люблячим оком, виростали Ваші доньки. Ви навчали їх молитов, привели до церкви, прищепили любов до Бога. Сьогодні, віддаючи своїх доньок, Ви не втрачаєте їх, але приймаєте ще 750 доньок до своєї родини. Вони і ціле наше Згромадження, молимося за Вас і будемо підтримувати упродовж усього життя. Дякую Вам за Ваших доньок і нехай Господь винагородить Вам за цей дар для нашого Згромадження і Церкви. Моліться і надалі за них, адже молитва батьків є тим сильним джерелом, до якого Вони неодноразово прийдуть напитись.

 

Дорога молоде! кілька хвилин тому ви бачили і чули, як дві молоді сестри віддали себе цілковито Ісусові, щоб мати Його за свого улюбленого Обручника і бути з Ним назавжди. Це є великий дар від Бога! Господь кличе багатьох до себе, але часто молоді не чують Його голосу, бо є дуже багато голосних звуків довкола. А голос Ісуса можна почути лише в тиші і спокої свого серця. Дівчата, прислухайтеся уважно до свого серця – чи може Ісус кличе тебе бути сестрою служебницею, а хлопців – бути священиком? І як почуєте – не відмовляйте Йому, але йдіть тими слідами, що нині нам показали с. Юстина і с. Вероніка.

 

Дорогі сестри Юстино і Вероніко! Нехай радість сьогоднішньої посвяти перебуває з вами повсякчасно, бо Ісус, ваша любов, є єдиним Обручником і найбільшим скарбом у житті. Пам’ятайте, що ви є продовженням великої родини служебниць і вітаю вас нині повноправними членкинями цього Згромадження. Від імені всієї служебницької родини вітаю, обіймаю і благословлю на подальше служіння разом із Пресвятою Богородицею та блаженною Йосафатою і бажаю многих і благих літ!

 

Джерело www.ugcc.org.ua