//

Догнал ЕURO-2012

Днями догналівська секта знову почала проводити пародійні «богослужби» під храмом свв. Петра і Павла у Львові. Нова седевакантистська (така, що проголошує, що папський престіл порожній) секта тоталітарних характеристик пробує в центрі Львова розпалити істерику про «бідних переслідуваних «правовірних»».


Що більше, секта погрожує влаштовувати цирк під час проведення Європейського футбольного чемпіонату у Львові. Більшої комедії, напевно, не могли придумати. Ті, хто проклинає європейських політиків, церковних єрархів, ЄС від цієї, ними ж таки анатемованої структури очікують допомоги. Повна, тотальна шизофренія. Виявляється, ті, хто чинить спроби внести розкол в Церкву самі у собі поділені – шизнуті. Ну, як тут не згадати того, чиє ім’я грецькою означає поділений – диявол.  


Чехословацька група ґуру уже «виключила» з Церкви і теперішнього Папу, і його блаженного попередника Івана Павла ІІ, всіх католицьких єрархів, усіх протестантів, тепер ще й взялася за православних – першою їхньою «жертвою» став Московський Патріарх Кіріл І, якого сектанти днями «видалили» з Церкви.


Увесь цей цирк був би просто смішним, якби не кілька сотень скалічених доль, розвалених сімей, одурених людей.
Якби не було виключення з Церкви не лише чотирьох чехословацьких ґуру, якби не було постійних попереджень з боку Церкви про деструктивний характер цієї секти, якби Конгрегація у справах віри не виключила і всіх учасників цієї секти з Церкви, можна би було нарікати, що Церква нічого не робить. Але Церква не покликана боротися у інший спосіб. Інші способи – це прерогатива та завдання держави. А, вочевидь, держава не збирається захищати своїх громадян від шкідливого впливу догналівської секти.


Та найстрашніше у всьому цьому те, що вожді цієї секти уже давно нелегально перебувають на території України, а державні органи не те, що не реагують на пряме порушення закону цими кримінальними елементами, які свого часу переховували словацького злодія Обергавзера, якого розшукує Інтерпол, але й незаконно зареєстрували на території Львівщини таку собі ГО «Об’єднання вірних Української Правовірної Греко-Католицької Церкви».
Звісно, гостям Євро 2012 ще один розважальний захід під стінами Єзуїтського костелу може стати цікавим. І кого там цікавлять можливі іміджеві втрати України чи Львова. Головне, що у верхах українського держапарату догналівці, очевидно, мають «кришу».


У всякому випадку, за шкоду, яку вони наносять українському суспільству і ще нанесуть, відповідає не тільки режим Януковича, але й львівські депутати різних рівнів, адже ні міськрада, ні облрада нічого не зробили, щоб захисти галичан від деструктивної секти сфанатизованого чехословацького кагебиста Антоніна Догнала.

 

о.Орест-Дмитро Вільчинський

 

Більше про секту можете прочитати за наступними посиланнями:

http://catholicnews.org.ua/tag/dognalizm#point
http://christusimperat.org/uk/taxonomy/term/150
http://christusimperat.org/uk/blog/6