//

У Франці відбулась беатифікація о. Жана-Жозефа Латасте

Вітаючи учасників Всесвітньої зустрічі сімей французькою мовою, Папа згадав про беатифікацію о. Жана-Жозефа Латасте, яка відбулась у Безансоні. Цей домініканин жив у дев'ятнадцятому столітті та був завзятим апостолом для в’язнів, також він заснував жіноче згромадження, куди часто вступали ті жінки, які були ув’язненні.

 

Святкову церемонію у Франції провів кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих, який зазначив, що новий блаженний мав особливу побожність до Євхаристії:

 

«Блаженний о. Латасте був людиною Євхаристії. В молодості він жив у Бордо і був ревним учасником нічних поклонінь Святим Дарам. Як священик закликав часто, навіть щодня, приступати до Святого Причастя. У листі до свого брата Еміля це мотивував так: «Звичайно, це велика таємниця! Той, Кого ми йдемо не лише відвідати, а й прийняти, настільки великий, що ми ніколи не зможемо достатньо підготуватися ... Але я думаю, що це чудове таїнство любові не було встановлене як нагорода для благочестивих і доброзичливих душ, але і як ліки, що руйнують отруту зла, джерело, яке омиває рани душі, бальзам, щоб зцілити їх, засіб для відновлення сил і мужності, якої потребуємо», – підкреслив кардинал Амато.

 

За матеріалами radiovaticana.org