//

В Єрусалимі пройшла восьма екуменічна молитва за єдність і мир

Цими вихідними у Єрусалимі пройшла екуменічна молитва за єдність і мир на Святій Землі. Це вже була восьма молитва такого типу, і цього разу вона пройшла у спільноті вірменсько-католицької Церкви.


Екуменічне богослужіння поєднало елементи літургії надвечір’я Зіслання Святого Духа та вечірньої на честь Святої Трійці. Урочистості очолив єпископ Джозеф Келекіан, екзарх вірменсько-католицької Церкви в Єрусалимі. Єднаючись із Церквами, які святкували урочистість П’ятидесятниці за юліанським календарем, літургія розпочалась благословенням чотирьох сторін світу.


Восьму за чергою молитву за єдність та мир транслювало 12 телевізійних станцій. Завдяки перекладу, який проводив францисканський медіа-центр сімома мовами (англійська, французька, італійська, іспанська, португальська, арабська та вірменська), до спільної молитви могли приєднатися християни з чотирьох континентів.


Наміренням цієї екуменічної молитви усіх Церков була єдність, мир і примирення з Богом і братами, як в індивідуальному, так і спільнотному вимірі. Ініціатива таких молитов виникла у 2005 році в Єрусалимі, де всі християнські спільноти черпають своє коріння. Церква Єрусалиму, «Мати усіх Церков», несе надію правдивої єдності і миру, проголошуючи світові «навернення і відпущення гріхів» в ім’я Ісуса Христа.


В екуменічному молінні взяв участь Апостольський нунцій на Святій Землі, Архиєпископ Антоніо Франко, а також представники єрусалимських католицьких Церков і спільнот східної традиції.


За матеріалами radiovaticana.org