//

Священик загинув, рятуючи фігурку Марії

Понад 100 церков були пошкоджені внаслідок землетрусу, який вразив північну Італію.

 

У Мантуї та околицях внаслідок землетрусу постраждали 100 із 300 храмів, повідомляє італійська газета "Corriere della Serra". Численні церкви в регіоні Емілія-Романья з міркувань безпеки були закриті. В наслідок землетрусу загинуло 16 осіб і поранено близько 350. Також близько 10 тисяч були змушені покинути свої будинки.

 

У невеликому містечку Мірандола завалилася церква Святого Франциска XIII століття. У цьому храмі  знаходяться могили родини знаменитого філософа епохи Ренесансу Джованні Піко делла Мірандола (1463-1494). Ще одна церква у центрі міста була майже повністю зруйнована. На щастя, не підтвердилися побоювання, що знищені знамениті фрески відомого художника Джотто в капелі Скровеньї в Падуї.

 

Серед жертв землетрусу католицький священик Іван Мартіні. Він загинув у Роверето Сулла Секхія на північному сході від Модени, коли прийшов до храму, щоб дізнатися про масштаби збитків, яких зазнала його церква після підземних поштовхів. 64-річний священик загинув під завалами, коли виносив статую Богородиці. Храм був зруйнований під час землетрусу, який стався в регіоні  десять днів тому.