//

Новий "Католицький Вісник" розповість про Євхаристію

Якщо правильно зрозуміємо, що таке Святе Причастя, то неодмінно побачимо Його соціальний характер. Адже бути сопричасним з Христом означає бути сопричасним одне з одним. Про Таїнство Євхаристії ділиться своїми роздумами Святіший Отець Бенедикт XVI у рубриці Слово Папи.

 

Яких духовних дарів варто було б очікувати від Євхаристійного конгресу та що варто шукати вірним у євхаристійному культі? Своїми думками поділяться єпископи Католицької Церкви в Україні на сторінках рубрики Церква в Україні.

 

А тема номера цього разу є цілком присвячена Євхаристії та Першому Всеукраїнському Євхаристійному Конгресу, до якого готувалися католики всієї України. Отже, у Темі номера читачі дізнаються: як перші учні Христа здійснювали Євхаристію, якою вона була у ІІ-ІІІ століттях, як розвивався літургічний чин цього Таїнства, а також що говорять отці Церкви про Євхаристію. Спеціально підготовлені матеріали Теми номера розкажуть про те, що таке Євхаристійні Конгреси, коли вони почалися, та яка мета їх проведення.

 

Переміна гостії на шматочок людської плоті, а вина – на людську кров, євхаристійні пости, коли людина протягом багатьох років не споживала нічого, окрім Святого Причастя, знесення у повітря, чудесні зцілення та дари – все це євхаристійні чуда, яких в історії Церкви було понад 130. Про них і розповість читачам Католицький вісник у Темі номера.

 

Також Євхаристійне чудо сприяло утвердженню урочистості Пресвятого Тіла і Крові Христа та появі гімну Pange, lingua, gloriosi, написаного святим Томою Аквінським і відомого в Україні за двома останніми строфами, що розпочинаються словами: "За святую Тайну віри". Про це читайте у рубриці Сторінками історії.

 

Чи можливо відправити Богослужіння у в’язниці? Як у ньому беруть участь в’язні, чим є для кожного з них Святе Причастя? Відповіді на ці питання дає о.Константин Пантелей – в’язничний душпастир Української греко-католицької Церкви.

 

Блаженна Імельда – у віці 11 років стала монахинею Домініканського Ордену. Зважаючи на малий вік, її не допускали до Причастя. Та все ж таки вона прийняла Його чудесним чином. Як це сталося – читайте у рубриці Золоті легенди Церкви.

 

Величезною радістю з повторного освячення Бердичівського санктуарія Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії ділиться з читачами отець-кармеліт Бенедикт Крок. Докладніше у рубриці Актуальне інтерв’ю. А у рубриці Вервиця мандрів старі, але міцні мури Бердичівської святині розкажуть про сумні та радісні часи минулих століть, свідками яких вони стали.

 

Також у свіжому "КВ" ви знайдете коментарі до літургійних читань і літургійний календар.

 

Заохочуємо не шкодувати часу та грошей на свіжі новини з життя Церкви та інформацію задля свідомого формування своєї віри.

 

Приємного читання!

***

"КВ" – двотижневик католиків України, до 2008 р. відомий як "Парафіяльна Газета". Кожен його номер – мов маленька енциклопедія, призначена збагатити життя Церкви в Україні та кожного українського католика зокрема. Тут є і свіжі новини з життя Церкви в Україні та світі, сучасні катехитичні матеріали, католицький погляд на культуру, суспільство та історію… Батьки та діти також знайдуть у часопису багато цікавого для свого зростання у вірі.
Запитуйте "КВ" у своїх парафіяльних кіосках або шукайте в каталозі на 2012 р. у будь-якому відділенні "Укрпошти".
Передплатний індекс – 01101, тел. редакції в Києві – (044) 503 30 22.