//

Сім’я – надзвичайно важливий суспільний ресурс

«Міжнародний богословсько-пасторальний конгрес є надзвичайною та цінною подією, покликаною зміцнити життя громадян як у церковному, так і в громадському вимірі» – цими словами кардинал Анджело Скола, Архиєпископ Мілану, відкрив прес-конференцію, що відбулася напередодні відкриття цього заходу, яким у середу, 30 травня 2012 р., офіційно розпочалася VII Всесвітня зустріч сімей.

 

У свою чергу, кардинал Енні Антонеллі, Президент Папської Ради в справах сім’ї, представив теми, які висвітлюватимуться під час конгресу. За його словами, «нормально складена сім’я», тобто постійна пара чоловіка та жінки, що має двоє чи більше дітей, «є щасливішою для людей, з яких складається, та вигіднішою для суспільства. Навіть якщо вона бідніша з економічної точки зору, то вона є багатшою у взаєминах та, врешті, породжує якісний “людський капітал”».

 

Єпископ Франко Джуліо Брамбілла, Ординарій Новари, який є співголовою науково-богословського комітету VII Всесвітньої зустрічі сімей, зазначив, що цей конгрес представить три елементи оновлення щоденного життя, «починаючи від переживання стосунків (сім’я) до життя у світі (праця) та гуманізації часу (неділя)».

 

«Сім’я – це видима суспільна дійсність і вона представляє послання, скероване не лише до віруючих: вона є першочерговим місцем, в якому навчаємося відповідальності», – додала Євгенія Скабіні, яка очолює факультет психології італійського Католицького Університету та є радником Папської Ради в справах сім’ї.

 

Тим часом північноіталійське місто Мілан приймає паломників з усього світу, які представлятимуть 85 єпископських конференцій.

 

Джерело: Радіо Ватикан