//

Архієпископ Петро Мальчук OFM: «Церква живе завдяки Євхаристії»

Євхаристійний Конгрес у Всеураїнському Санктуарії в Бердичеві. «Церква живе завдяки Євхаристії» на таке гасло скеровувався погляд бердичівлян у понеділок, 28 травня 2012 р. в санктуарії Матері Божої Бердичівської, де відбулася урочиста Служба Божа, яку очолив ординарій Київсько-Житомирської дієцезії архієпископ Петро Мальчук.

 

У Богослужінні взяли участь священики Бердичівського деканату, а також приєдналися представники з Коростишева і Житомира.

 

Проповідь виголосив архієпископ Петро, в якій подав як приклад Пресвяту Діву Марію, яка вчить нас «слухати Бога», а також чути ближнього. Діва Марія в своєму житті не мала чітко і конкретно окресленого плану згідно якого жила. Вона лише слухала Бога, котрий вів її в житті і в своєму часі відкривав місію до якої покликав.

 

В сучасному світі людина чує стільки різних голосів, які пропонують різні варіанти укладання життя і життєвого вибору. Людина стає перед вибором і розгублюється… Для укладання гідного життя Бог пропонує нам дороговкази - «Десять Заповідей Божих», натомість світ заохочує жити згідно свого власного бачення, але без Бога…

 

Господь чекає на кожного з нас, щоб розмовляти в тиші серця. Хоче допомагати у розв’язанні будь - яких проблем і ситуацій. Він краще знає наші потреби і прагне обдарувати кожного щедрими дарами, але для цього потрібно прийти до Нього. Прийти з довірою і відкритим серцем на Його благодать.

 

Ісус віддав за нас життя, відкриваючи нам небо і даруючи прощення всіх наших гріхів. Сьогодні він чекає у сповідальниці, щоб промовляти до нас, а в таїнстві Євхаристії - щоб з’єднати нас з собою. Христос прощає і ніколи не докоряє, лікує і перев’язує рани і ніколи не залишає того, хто приходить до Нього.

 

Як вибраний народ Він годував манною в пустелі, підкріпляючи їх на дорозі до обіцяної землі, так сьогодні в Пресвятій Євхаристії підкріплює і єднає нас на дорозі до Небесної Вітчизни.

 

На завершення проповіді архіпастир Петро підкреслив і наголосив, що Євхаристія є першим і кінцевим пунктом вирішення, розв’язання і подолання всього з чим ми зустрічаємося в нашій щоденності.

 

Господь  ніколи нікого і ні до чого не змушує, а лише пропонує, запрошує і чекає...

 

В словах подяки для ординарія архієпископа Петра за спільну молитву, настоятель парафії о. Бенедикт Крок від імені парафіян ствердив, що переживаючи Євхаристійний Конгрес, ми будемо докладати зусиль поглиблювати віру в живу і реальну присутність Бога серед нас, а також нести Його в свої домівки і місця праці.

 

Після Богослужіння відбулося поклоніння Пресвятим Дарам. Під час якого в молитві перепрошення за легковажне ставлення до живої присутності Бога в Пресвятих Дарах і занедбання благодатей, а також в молитві подяки за численні дари, які отримують, вірні з парафій м. Бердичева і прилеглих парафій, перепрошували і дякували Всемилостивому Богу.

 

c. Алєксія Карпусь
Джерело: www.catholic-media.org