//

О. Ломбарді: пройти від Вавилона до П'ятидесятниці

Стати під прапор Христа, полюбити бідність і смиренність - з таким закликом виступив о. Федеріко Ломбарді у своїй щотижневій рубриці на радіо "Octava Dies". Директор Ватиканського радіо і керівник прес-служби Святого Престолу нагадав, про коротку промову Бенедикта XVI спрямовану до кардиналів в минулий понеділок, з приводу обіду подяки за привітання, які Понтифік отримав у зв'язку зі своїм 85-річчям. Папа, звертаючись до єрархів, говорив про постійну боротьбу Церкви на своєму шляху через епохи. "Церква" борець"- як вона називалася колись - тобто, та, яка бореться за добро проти зла - зла, яке явно є насильницьким, часом хитрим, тонким і замаскованим під добро", - зазначив о. Ломбарді. Він підкреслив, що Святіший Отець, цитуючи св. Августина, описав внутрішній вимір боротьби, як вибору між двома видами любові: тієї, яка веде до забуття Бога, і тієї, яка веде до забуття самого себе.

 

"Св. Ігнатій Лойола, в одному важливому розділі своїх "Духовних вправ", за допомогою різних образів говорив про одні й ті ж речі: ми повинні вибрати під яким прапором будемо стояти: чи сатани чи Ісуса. Під першим ми опиняємося, коли шукаємо багатств, порожньої слави, зарозумілості, і різних інших вад. Під прапор Ісуса ми стаємо, коли любимо бідність - матеріальну і духовну, смиренність і різні інші чесноти. Чи це не ясно? Чи це не дійсно актуально? ", - Запитав єзуїт.

 

Представник Святого Престолу зазначив також, що св. Ігнатій говорив, що в перший напрямок, тобто під прапор сатани, нас приманюють духи-шахраї, які обіцяють щастя, але в дійсності розставляють сіті та пастки на нашому шляху і роблять нас рабами; в інший, хороший, напрямок, нас запрошують "слуги і друзі" Ісуса, духовні наставники і євангельська проникливість. "Також і Папа говорив про" хороших друзів ", які нас супроводжують і допомагають залишатися з Господом під час цієї боротьби", - сказав єзуїт. "Попросимо разом про дари Духа проникливості, розради і мужності,  посеред "темної ночі" нашого часу, щоб таким чином, від вавилонського нерозуміння, яке завжди підриває суспільство і Церкву, ми йшли до діалогу та єдності П'ятидесятниці", - закликав о. Ломбарді.

 

За матеріалами radiovaticana.org