//

Франція в очікуванні беатифікації Марії Луїзи де Ламуаньєн

27 травня 2012 в французькому Ван відбудеться беатифікація Марії Луїзи де Ламуаньєн, відомої також як мати Сен-Луї. Обряд очолить кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації святих. В інтерв'ю Ватиканському радіо він розповів про життя і діяльність нової блаженної. Говорячи про нову блаженну, кардинал зазначив, що вона народилася в Парижі 3 жовтня 1763 в багатій і благочестивої католицькій родині. За тодішнім звичаєм молода Марія Луїза вийшла заміж за 19 річного князя Шамплятре Едуарда Франсуа Мола.


"Вони мали 5 дітей. Життя майбутньої блаженної змінилося після смерті чоловіка, який загинув на гільйотині під час французької революції. Простивши катам свого чоловіка і влаштувавши своїх дітей, Марія Луїза де Ламуаньєн заснувала в місті Ван, в Бретані, будинок благодійності й освіти для покинутих дітей. Щоб добре керувати цим будинком і сприяти його подальшому розвитку, вона заснувала чин монахинь Милосердя, «Дочок св. Луїджі»", - розповів кардинал Амато.


Єрарх ватиканської дикастерії підкреслив, що Марія Луїза в своєму житті зробила плідною євангельську заповідь любові, даючи їсти - голодним, пити - спраглим, чим служила і допомагала бідним. Все багатство своєї сім'ї вона роздала бідним. "Її особиста святість виявилася, таким чином, в конкретному суспільному вимірі, коли вона охороняла залишених дітей, давала їм освіту і готувала їх до хорошого, чесного співжиття в суспільстві", - сказав кардинал Амато.