//

Молодь мусить відкрити, яким способом захищати власні інтереси, - Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі

Клаудіо Марія Челлі, президент Папської ради у справах соціальної комунікації, перебуваючи 20-24 травня 2012 р. в Україні, наголошував на необхідності особливої уваги Церкви до молоді. Зокрема, про стиль життя молодої особи в інтерв'ю для молодіжного сайту ДивенСвіт він сказав наступне:

 

"Українська молодь має величезну відповідальність проголошувати Ісуса Христа таким же молодим особам в Україні, тому що знають мову і стиль життя своїх ровесників. Найважливіше, щоб їхнє серце належало Ісусу Христу та свідчити Його серед молоді власним життям, проголошувати іншим молодим людям зрозумілою для них мовою. Це є величезною відповідальністю.

 

Серце повинно бути сповненим Ісусом Христом. В іншому випадку існує ризик, що будемо говорити пусті слова. Кожен має оцінити, чим є те, що виходить з його серця і чим воно зумовлене. Тоді давати свідчення – не лише словами, але своїм життям, через власний вибір.

 

Молода особа, яка хоче жити з Христом, мусить також практикувати у своєму серці тишу. Коли ми говоримо про молитву вдома, справді, я можу залишитись молитися у себе вдома. Однак в церкві існує спільнота, через яку віднаходжу Вечерю Господню, чого не можу мати у своєму домі. Я іду на Святу Літургію, я приймаю тіло і кров Ісуса Христа, тому що маю потребу отримати від Нього силу, а це дозволить мені любити інших так, як Він любив. Наведу дуже простий приклад. Якщо розрядився мій мобільний телефон, оснащений найновішими функціями, я ні з ким не зможу розмовляти. Саме тому маю потребу брати участь у Святій Літургії та Вечері Господній, адже існує необхідність заряджати свої батареї. Якщо вони розрядилися, я не можу свідчити Ісуса Христа у світі.

 

І останнє. Молодь мусить відкрити, яким способом захищати власні інтереси, цінності молодих осіб, як формувати до них повагу. Молоді люди повинні творити єдність задля спільної діяльності.

 

Дуже бажаю Вам усього найкращого!"

 

Джерело: ДивенСвіт