//

Австралія: приготування до симпозіуму про нову євангелізацію

«Що вам кажу в темноті, кажіть те при світлі; і що ви чуєте на вухо, голосіть з покрівель» (Мт. 10,27). З цього уривка Євангелії від святого апостола Матея черпає натхнення тема симпозіуму про нову євангелізацію «Proclaim 2012», організованого Єпископською Конференцією Австралії. Уже почалось активне приготування до цієї зустрічі, яка буде проведена на початку серпня. Симпозіум призначений для широкого кола учасників – священиків, богопосвячених осіб, волонтерів, подружніх пар, самотніх людей, молоді і похилих віком.

 

Передбачена участь Архиєпископа Ріно Фізікелла, президента Папської Ради сприяння новій євангелізації, який матиме два виступи: «Що таке нова євангелізація і яке її значення для Церкви» та «Ісус Христос і Рік віри – невідкладність нової євангелізації».

 

На веб-сторінці Єпископської Конференції Австралії читаємо, що згаданий симпозіум ставить перед собою мету допомогти вірним зрозуміти нову євангелізацію, даючи, таким чином, відповідь на заклик Папи Бенедикта ХVІ нести Добру Новину спасіння в нове суспільне та культурне середовище. Насамперед, йдеться про євангелізацію на рівнях парафій, бо саме вони є спільнотами живої віри. Симпозіум прагне стати надзвичайною нагодою для збагачення у вірі всіх католиків, зокрема, через свідчення, звіщення Євангелія та служіння ближньому.

 

«Proclaim 2012» є однією з основних подій Року благодаті, який австралійські єпископи проголосили на 2012-13 роки. Присвячений темі: «Наново розпочати від Христа», цей Рік розпочнеться 27 травня 2012 року і закінчиться 19 травня наступного, 2013-го.

 

Джерело: Радіо Ватикан