//

Католицька екологічна ініціатива «Молодь за захист природи» здобула премію «Аджорнаменто»

Католицька екологічна ініціатива «Молодь за захист природи» («JUNA») здобула премію «Аджорнаменто», вручення якої відбулося в рамках конгресу католицьких мирян, який проходив 16-20 травня у німецькому місті Маннгайм.

 

Екологічна ініціатива була покликана до життя вівтарною дружиною, але швидко вийшла за її межі. Мета – спільні зусилля для збереження Божого створіння – природи, які згідно з переконанням Фелікса Ноймана, члена Центрального комітету католиків Німеччини, – «стали об’єднуючим елементом для людей різного походження і посилюють розбудову міцного громадянського суспільства на місцевому рівні».

 

Премія «Аджорнаменто» була встановлена Центральним комітетом католиків Німеччини з метою підтримки апостоляту мирян, розвитку їх інновативних ідей та практичних дій, направлених на здійснення послання Церкви в сучасному світі.

 

Премією відзначено зразкові ініціативи християн, які мають безпосереднє відношення до гасла Конгресу – «Відважитись на нові переміни». Назва премії пов’язана з неофіційним гаслом ІІ Ватиканського собору: «Аджорнаменто» – термін, який виражає відкритість Церкви до сприйняття та реагування на актуальні проблеми вже «тут і зараз», тобто – відкритість, яка дозволяє Церкві ефективно здійснювати свою місію в сучасному світі.

 

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології