//

Апостольська Столиця закликає гарантувати загальний доступ до медичних послуг

Святий Престол закликає гарантувати загальний доступ до медичних послуг. Про це заявив Архиєпископ Зигмунт Зімовскі, голова Папської Ради душпастирства працівників сфери охорони здоров'я, виступаючи перед учасниками 65-ї асамблеї Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка відбувається 21-26 травня в Женеві.

 

Ватиканський єрарх зазначив, що, незважаючи на зроблені позитивні кроки, питання доступу населення до медичних послуг в багатьох країнах світу залишається досить злободенним. Він закликав міжнародну спільноту до солідарності та допомоги бідним народам у вирішенні цієї проблеми. Архиєпископ Зімовскі наголосив, що на національному рівні вирішення цього питання не може бути тільки прерогативою держави, а також потребує вкладу громадянського суспільства. Тоді як держави мають "чесно визнати і підтримати, відповідно до принципів субсидіарності, ініціативи, які походять від різних соціальних сил, і пов'язувати їх з людьми, що перебувають в потребі", – наголосив Архиєпископ Зімовскі.

 

Він повідомив, що Католицька Церква зі своїми 120 тисячами соціальних і медичних установ у багатьох країнах світу, особливо найбідніших, є ключовим партнером держави у забезпеченні охорони здоров'я населення.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org