//

США: католицькі позови проти федерального уряду

Позов до федерального суду Сполучених Штатів проти органів державного департаменту  охорони здоров'я та соціальних служб подали 43 католицьких організації: єпархії, школи, лікарні, соціальні центри та інші установи. Позови стосуються нових правил, які вимагають, щоб роботодавець покривав витрати, пов'язані з використанням контрацепції та стерилізації. Спільні правові акцій мають показати уряду, що не можна нав'язувати порушення будь-яких прав щодо свободи релігії.

 

Голова Конференції Єпископів США архиєпископ Тімоті Долан сказав, що були проведені переговори з адміністрацією та юридичним бюро Конгресу. "Ці обговорення будуть продовжені, так як ще нічого не вирішено. Але час йде, а наша робота і основні права були порушені, тому ми змушені були вдатися до суду ", - заявив архиєпископ.

 

Опублікування одночасно різних позовів є переконливим доказом єдності Церкви на захист свободи віросповідання. Спірні постанови уряду є порушенням релігійних свобод, гарантованих Першою поправкою до Конституції, закону про свободу віросповідання  1993 р. та іншими законодавчими актами американського федерального законодавства.

 

За матеріалами radiovaticana.org