//

Більшість єрархів Англіканської Церкви висловились "за" жінок-єпископів

Єпископи Англіканської Церкви у Великобританії дали зелене світло для приходу жінок до керівництва Церкви, мова йде про жінок-єпископів. В ході закритої зустрічі в Йорку, єпископи постановили вжити заходів обережності для тих парафій, які виступають проти існування єпископів-жінок. Остаточне рішення у цій справі прийме в липні Генеральний синод Церкви. Відповідно до обговорення станом на сьогодні, парафії, які виступають проти існування жінки, як глави єпархії, можуть вибрати додатково чоловіка єпископа. Незрозуміло до сих пір, в якій залежності перебуватимуть обидва керівники один до одного.

 

Як повідомляє "Daily Telegraph", існують сигнали, що і прихильники, і противники, незадоволені компромісом. Перші бояться, що жінки будуть "єпископами другого сорту". З іншого боку, утвердження жінок в ролі керівників єпархій, може вилитися в перехід консервативної частини англікан в Католицьку Церкву.

 

Все стане зрозумілим в липні. Для прийняття позитивного рішення щодо жінок-єпископів потрібні дві третини голосів трьох палат Генерального Синоду - єпископів, духовенства і мирян. Після цього буде потрібна згода двох палат британського парламенту.

 

Слід нагадати, що рішення про допуск жінок до священства в 1992 р. пройшло на Генеральному Синоді Англіканської Церкви більшістю всього у три голоси над необхідним кворумом.

 

За матеріалами radiovaticana.org