//

Ватиканський кардинал вважає близькосхідних християн «сіллю» суспільства

Якщо християни залишать Близький Схід, зникне важливий культурний чинник, якого буде не вистачати цьому регіону, вважає кардинал Курт Кох.

 

Голова Папської ради сприяння християнській єдності називає християн, які від початку існування Церкви жили на Близькому Сході, «сіллю» суспільства, у якому домінують мусульмани. З іншого боку, кардинал з розумінням ставиться до тих близькосхідних християн, які емігрують до Європи або Північної Америки. Єрарх закликає добре дослухатися до християн Близького Сходу. На його думку, часто люди на Заході помилково вважають, що краще знають, як повинні вести себе близькосхідні християни.

 

Відповідаючи на питання про потребу більшого тиску з боку міжнародного співтовариства на країни, що порушують свободу віросповідання, кардинал Кох підкреслив, що за Євангелієм не можна платити подібним за подібне. Однак, коли імами викладають в європейських університетах, слід звернути в свою чергу увагу таких країн, як Туреччина, на відновлення роботи християнських шкіл. Однак, це можна осягнути тільки шляхом діалогу, вважає відповідальний за екуменізм кардинал.

 

За матеріалами radiovaticana.org