//

Щороку у світі мільйон осіб стають рабами

Кардинал Антоніо Марія Вельйо взяв участь у спеціальному засіданні з бідними і біженцями в Умбрії, в центральній Італії. Він очолив Літургію і був присутній на обіді.

 

Еміграція ніколи не буває безболісною. Більшість емігрантів не відмовились би від своєї батьківщини, якщо б не були змушені зробити це, – нагадав президент Папської Ради.

 

Італійський кардинал зазначив, що міграція вимагає відмовитись від багатьох своїх цінностей, а з іншого боку, знайти себе в чужому середовищі. Таким чином, на його думку, було б краще уникати еміграції, а також брати до уваги право кожного на життя там, де він народився. Міграція у сучасному світі набула реальних масштабів гуманітарної кризи.

 

Ми не можемо мовчати перед загрозою відродження работоргівлі, – закликав президент Папської ради з пастирської турботи про мігрантів і подорожуючих. Кардинал Вельйо зазначив, що йдеться про мільйон осіб на рік, які потім з'являться на ринку проституції, у тому числі педофільної, примусової праці чи торгівлі людськими органами для трансплантації.

 

З цього приводу голова Папської Ради у справах душ пастирства мігрантів і подорожуючих закликав здолати бар’єри страху, упередження, егоїзму чи ізоляції, бо в приходнях теж об’являється Христос. Кардинал пояснив, що це не є заохотою порушувати закони, але потребу подолати їхні обмеження солідарністю і співпрацею.

 

За матеріалами info.wiara.pl