//

Церква Італії допомагає жертвам землетрусу

Церква підтримує жертв землетрусу, який стався в неділю в північній Італії. Вона робить це в дусі молитовної солідарності, до якої закликав Папа. Надзвичайна ситуація триває, поштовхи різної сили повторювались понад сто разів. Тисячі людей розташувалися за межами знищених будинків. Кількість загиблих зростає, зараз їх щонайменше семеро. Найбільше постраждали жителі регіону Емілія-Романія, а перші поштовхи відчували навіть в Мілані та Венеції.


Місцевий Карітас допомагає тим, хто залишився без даху над головою.


Ординарій Феррари і Комаккйо в повідомленні до вірних єпархії нагадує, що такі лиха вже були в минулому, і Феррара найбільше постраждала від землетрусу ще 1570 року», землетрус закликає нас задуматися про близькість Царства Божого, яке є нашим справжнім, остаточним призначенням, яке може сповнитись будь-якого часу, – каже Архиєпископ Паоло Рабітті. – Ось чому Ісус сказав: «Чувайте». Якщо ми не загинули цієї ночі, запитаймо про інші «землетруси», які вивели з ладу багато цінностей нашого суспільства. Треба зарадити цьому, поки не стало занадто пізно», – додає Архиєпископ Феррари.


Кардинал Карло Каффара з Болоньї після відвідин постраждалих районів закликає до молитви, оголошуючи про благодійний збір коштів для постраждалих.

 

За матеріалами radiovaticana.org