//

«Ми дуже цінуємо присутність української громади у нашій єпархії», - архієпископ м. Помпеї

17 травня відбулась перша офіційна зустріч Пасторального координатора о. Марка Семегена з Папським делегатом для м. Помпеї архієпископом Карло Лібераті. Сторони обговорили пасторальний план подальшої праці українських священиків-капеланів на території єпархії та санктуарію.

 

Під час зустрічі архієпископ Лібераті підкреслив вагомий внесок української громади в духовне життя єпархії та висловив сподівання щодо майбутньої співпраці з УГКЦ в Італії. Зі свого боку, о. Марко подякував за опіку над українськими емігрантами та священиками-капеланами, які проживають у приміщеннях санктуарію та мають можливість здійснювати там богослужіння.

 

Після зустрічі було відслужено Літургію для української громади, яку очолив о. Марко Семеген у співслужінні місцевого капелана о. Андрія Євчука.

 

Візит Пасторального координатора продовжився у м. Кастелльаммаре ді Стабія, де відбулась зустріч з архієпископом Соренто Франческо Альфано.

 

Під час спілкування архієпископ виявляв велике зацікавлення душпастирською опікою українців, а також поцікавився суспільним життям в Україні. Довголітній Генеральний вікарій архиєпархії монс. Кателло Малафронте запропонував ряд кроків у подоланні бар’єру незнання латинським духовенством специфіки душпатирства католиків східних обрядів, зокрема візантійського.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії