//

Українські прочани повернулись із 54-го Міжнародного військового паломництва до Люрду

В понеділок, 21 травня, молебнем до Пресвятої Богородиці у храмі Св. Архистратига Михаїла Академії сухопутних військ завершилось цьогорічне паломництво представників українських силових структур до Люрду, місця проведення щорічної Міжнародної військової прощі.

 

Цьогорічне паломництво було 54 за ліком, з української сторони її учасниками стали 62 представника Збройних Сил України, зокрема 22 курсанти та два офіцери Академії сухопутних військ, працівники Пенітенціарної служби України та інших силових структур. Духовним очільником паломництва вже впродовж багатьох років незмінно залишається владика Михаїл Колтун, Голова відділу Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирювання силових структур України. Участь у цьогорічній прощі також взяв Голова Центру Військового Капеланства Ла УГКЦ о. Степан Сус.

 

Військові прочани, мандруючи до Люрду, відвідали багато європейських країн, ознайомились з їхньою культурою, а також побували в українських духовно-культурних центрах цих іноземних держав. Відкриття самого Міжнародного військового паломництва у Люрді відбулося 11 травня і тривало впродовж трьох днів. Наші прочани брали участь у спільних богослужіннях, молились у головних святинях Люрду, та мали неабияку можливість в дружній атмосфері поспілкуватись із військовиками іноземних держав.

 

Дорогою додому українська делегація завітала до Риму, де була присутня на аудієнції із Папою Венедиктом XVI, який українською мовою вітав гостей з України. Цьогорічне паломництво стало для багатьох його учасників справді моментом особливого відчуття Бога у їхньому житті.

 

Участь української делегації на таких міжнародних форумах є добрим досвідом для проведення військових духовно-релігійних заходів тут в Україні, як це, для прикладу, відбувається вже впродовж трьох років у Зарваниці, нашому Марійському відпустовому центрі. Висловлюємо щиру подяку усім, хто мав відношення до організації прощі.

 

Джерело: www.kapelanstvo.com.ua