//

Архиєрейською Літургією у Харкові завершився візит Глави УГКЦ до Донецько-Харківського екзархату

«Господь сотворив людей, щоб вони жили у світлі Божому і були здатні Його прийняти. Знаком того, що ми сотворені для світла Божого на Його образ і подобу є дар зору. Завдяки можливості бачити, ми споглядаємо різні сторони сотворенного світу. Лише у світлі ми можемо розрізняти кольори, подивляти красу і велич Божої Премудрості, що відзеркалюється у цьому сотворенному світі», - сказав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, під час Архиєрейської Літургії у Неділю Сліпородженного, 20 травня 2012 року, в парафії Святого Миколая, що у м.Харків, - повідомив о. Сергій Паламарчук, прес-секретар Донецько-Харківського екзархату.

 

Разом із Предстоятелем УГКЦ співслужили Владика Степан Меньок, Екзарх Донецько-Харківський, Владика Василій Медвіт, Єпископ-помічник Донецько-Харівського екзархату УГКЦ та Владика Мар’ян Бучек, Єпископ-ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії РКЦ. Крім того, на Літургію завітали єпископ Харківський і Богодухівський  УПЦ КП Лаврентій Мигович, архієпископ Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ Ігор Ісіченко, а також начальник Відділу у справах релігій Харківської облдержадміністрації п. Ольга Чернявська.

 

Глава Церкви привітав усіх присутніх зі «славним першим ювілеєм» – десятиріччям Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. Дякуючи Владиці Мар’яну за те, що «тоді, коли не було де молитися греко-католикам, нас гостинно прийняли наші брати-римо-католики», він сказав, що такий вчинок є жестом того, що «ми є дітьми єдиної Церкви Христової, яка обіймає  різні народи і обряди, роблячи нас єдиними у Христі».

 

Крім того, вітаючи Владику Лаврентія, Глава УГКЦ зауважив, що усі «ми є браття і діти однієї Матері і єдиного Хрещення Святого Володимира». «Важливо, щоб спадкоємці київського християнства любилися взаємно і разом будували єдність Христової Церкви», - додав він.

 

На переконання Блаженнішого Святослава після хрещення ми «входимо в спільноту віруючих і живимося Тілом і Кров'ю нашого Спасителя і Церкви, яка є Тілом Христовим».

 

«Я хотів би, щоб для кожного з вас парохія і спільнота, де ви перебуваєте, була не тільки місцем де, ви приймаєте Святі Тайни. Тут ви повинні переживати навернення, просвічення і єднання із Нашим Спасителем. Адже Він і сьогодні є з-поміж нас, як і тоді, коли Він приходив до своїх апостолів після Свого Воскресіння у Своєму прославленному тілі», -завершив промовець.

 

Після Літургії діти парафії у національних строях дали концерт для Глави УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ