//

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук відвідав Святопокровський Монастир Отців Василіян в смт. Покотилівка, Харківської обл

У суботу 19 травня, Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав Шевчук, відвідав Святопокровський Василіянський монастир в смт. Покотилівка. Зустріч відбулася на монастирському подвір’ї, де під спів монастирських дзвонів словом привітання звернувся настоятель монастиря єрм. Йосиф Щур, ЧСВВ, та представники молоді парафії, які вручили Його Блаженству коровай та квіти. Опісля розпочалася Архієрейська Свята Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, у співслужінні Екзарха Донецько-Харківського Владики Кир Степана Менька, ЧНІ, та Владики Василія Медвіта, ЧСВВ. Також на Святій Літургії були присутні Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні Впр. Пантелеймон Саламаха, ЧСВВ, провінційний консультор єрм. Макарій Флячок, ЧСВВ, та чисельні священики усього Харківського Вікаріату. У своєму повчальному слові, Його блаженство зосередив увагу на тематиці обміну дарами, і значення любові до Бога та ближнього. «Обмінюватися дарами якими обдарував нас Господь, це означає взаємнозбагачуватися, прийняти іншу людину, розкрити її красу…». Після Св. Літургії Блаженніший уділив усім присутнім своє Архієрейське благословення окропивши всіх освяченою водою. Важливим також для Блаженнішого було зустрітися із священиками, в рамках цієї зустрічі було обговорено перспективи розвитку нашої Церкви на Сході України.


Нехай Всемилостивий Господь щедрими своїми дарами благословить Його Блаженство Святослава (Шевчука), а Пресвята Богородиця прийме під свій материнський покров.


Многих літ Вам Блаженніший Владико Святославе!!!

 

З молитвою єрм. Йосиф Щур, ЧСВВ
настоятель монастиря

Джерело: osbm.info