//

Тижневий огляд: переслідування християн (07.05-13.05)

8 травня повідомляється, що серйозну заклопотаність з приводу порушень прав людини і релігійних меншин в Індонезії висловила міжнародна організація "Human Rights Watch". За її словами, керівництво країни та поліція замість того, щоб захищати права, самі часто порушують їх.


Вранці 8 травня у північно-східному Лівані було звільнено католицького священика маронітського обряду, якого напередодні викрали невідомі, заблокувавши його авто.


За даними 9 травня читаємо, що ввечері цього дня, що є Днем пам’яті про італійські жертви тероризму, на площі перед римським Колізеєм, що є найбільшим амфітеатром Стародавнього Риму та символом імператорської могутності, відбувся похід із запаленими свічками та смолоскипами, як вияв солідарності усім християнським спільнотам, що стали жертвами переслідувань та дискримінацій у світі.


Індонезійська поліція зупинила мусульманських екстремістів, які напали на санктуарій Богородиці у центральній частині о.Ява.


9 травня в Європейському парламенті в Брюсселі за ініціативою Комісії єпископатів країн Євросоюзу відбулася конференція на тему: "Християни в арабському світі: рік після Арабської весни".


Церква на Філіппінах засудила вбивство католицького журналіста на  півдні країни. Нестор Сапідан Лібатон був убитий в місті Маті. Його розстріляв нападник на мотоциклі.


11 травня з’явилося повідомлення про те, що християни, які втікають зі Сирії, застерігають від спрощеної інтерпретації подій в цій країні. З мільйонного міста Хомс  уже виїхало дві третини населення, серед них 90 відсотків християни.

 

Згідно з інформацією за 13 травня читаємо, що уже десять років християни Еритреї переслідувані своєю державою. Соціалістичний уряд президента Ісайяса Афеворкі визнав християнство в Еритреї «ворогом народу». Тортури, смерть в одиночках, пресинг, примушення зректися віри – це будні тамтешніх сповідників Христа. На це звертає увагу Open Doors, яка відслідковує проблему переслідувань християн у сучасному світі.