//

Нові рекрути Швейцарської гвардії приймуть присягу

6 травня 26 рекрутів Швейцарської гвардії приймуть присягу на вірність Святішому Отцю. На урочистості, яка відбудеться у Ватикані будуть присутні деякі кардинали, представники Римської Курії і численні гості. Після св. Меси в базиліці св. Петра, яку очолить кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне, відбудеться вшанування пам'яті загиблих гвардійців, після чого нові рекрути складуть урочисту присягу.

 

Ця церемонія традиційно проходить 6 травня у спогад про 6 травня 1527 - дні коли 142 з 189 гвардійців, віддали життя захищаючи папу Климента VII від 20-ти тисячної армії імператора Карла V. Завдяки героїзму швейцарських солдатів Понтифік зумів укритися в замку Святого Ангела і не потрапити в полон.

 

Серед 26 рекрутів, які приймуть присягу: 16 походить з німецькомовної частини Швейцарії та по 5 з французького та італійського кантонів. Вперше в історії Папської гвардії її членом стане етнічний чех, 22-х річний громадянин Швейцарії Мартін Холечек - син політичних біженців з колишньої Чехословаччини.

 

За матеріалами radiovaticana.org