//

У Нігерії не припиняється терор

Ще не минуло відлуння недільної різанини християн в університеті в Кано, Нігерія, як агентства повідомляють про подальші напади ісламських терористів, а також про чотирьох убитих в одній з церков у Майдугурі на північному сході країни. "Атаками варварства" назвав ці напади кардинал Жан-Луї Торан. Голова Папської Ради з міжрелігійного діалогу також нагадав про обов'язки держави, коли йдеться про гарантування безпеки громадянам.

 

Проблема в тому, що нігерійський уряд є занадто слабким, щоб змогти впоратися з ситуацією. У цьому переконаний голова місцевого католицького єпископату Архиєпископ Ігнатіус Кайгама. Непрямим підтвердженням його думки є той факт, що ціллю значної частини безкарних терористичних атак є хранителі закону. У позавчорашньому теракті на поліцейський конвой на сході країни загинуло 11 осіб.

 

Апостольський Нунцій в Нігерії Архиєпископ Августин  Касуя зазначає, що тероризм завдає удару по усьому суспільству, підриває надію на розвиток і краще життя. Ціллю цих атак є символічні місця, засоби масової інформації, лікарні, школи і церкви. "Нігерія не має підкорятися логіці терору, яка хоче придушити соціальний діалог, – каже дипломат Ватикану. – Діалог є єдиним інструментом, що здатний вирішувати реальні проблеми, які мають соціально-економічний характер, хоча й ховаюся за культурну і релігійну риторику".

 

За матеріалами: Radio Watykańskie