//

Завершилась зустріч душпастирів УГКЦ в Італії

Як повідомлялося, з 24 по 28 квітня в містечку Роккапорена (Roccaporena /frazione del comune di Cascia, in provincia di Perugia) душпастирі УГКЦ в Італії відбули щорічні спільні духовні вправи, які проводив о. Тарас Барщевський.

 

Отець-реколектант під час духовних наук заторкнув такі теми: значення Святого Письма для життя священика; ким є чи ким мав би бути священик, на основі вчення Святого Письма; значення і роль Божого Слова в житті священика та в його пророчому служінні учителя, наставника та пастиря.

 

У середу, 25 квітня, священики відбули спільне паломництво до відпустового містечка Кашіа, де спочивають мощі святої Ріти, яка народилася і прожила до моменту втупу у монастир у сусідньому м. Роккапорена.

 

Під час паломництва священики відвідали монастир сестер Августиніянок та оглянули приміщення, пов’язані з періодом монашого подвигу святої. Опісля в крипті базиліки Преосвященний Діонісій (Ляхович) очолив Божественну Літургію.

 

26 квітня, в день пам'яті трагедії катастрофи на Чорнобильській Атомній Станції, душпастирі спільно відслужили Поминальну панахиду.

 

З нагоди проведення щорічних днів духовної віднови до душпастирів УГКЦ в Італії звернувся з листом Генеральний Директор фундації "Мігрантес" Монсеньйор Джан Карло Перего, зокрема, зазначаючи: "В житті священика реколекції є дуже важливим часом для молитви, роздумів, тишини і слухання. Вам додається ще одне важливе завдання: збудувати, можливо, на певний відрізок часу, спільноту священиків, які опікуються українськими спільнотами в різних італійських єпархіях, які мають ту саму культуру, традиції та мову. Незважаючи на далеку відстань від ваших домів та рідних вам храмів, згуртовані в молитві, в слуханні Божого слова, в Євхаристії та братній спільноті ви віднаходите себе під одним дахом, яким є Церква, відкриваючи для себе ще більше значення католицизму (соборності), який долає відстані та кордони".

 

По закінченні реколекцій священики відбули спільні піврічні збори, під час яких обговорили плани щодо подальшого душпастирства. Зокрема розглядалося питання щодо завершення організації спільних національних прощ до Болоній в кінці травня та до Люрду при кінці жовтня цього року. Одним з головний питань зборів стало обговорення організації паломництва до Риму для участі вірних у посвяченні відреставрованого собору Святої Софії, яке відбудеться 14 жовтня 2012 р. Опісля душпастирі обговорили шляхи ефективного обміну інформацією, створення веб-сайтів парафіяльних спільнот, участь у формативних курсах з душпастирства для мігрантів, пропонованих Єпископською конференцією Італії.

 

Під час зборів о. Тарас Барщевський представив душпастирям новий Катехизм УГКЦ "Христос – наша Пасха". Доповідач розповів про ідею створення та фази праці над цим фундаментальним документом УГКЦ.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії