//

"L'Osservatore Romano" про Євхаристійний Конгрес в 1932 р.

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" нагадує про Євхаристійний Конгрес, який проходив в ірландському Дубліні в 1932 р. і підкреслює його прямий зв'язок з Конгресом, який відбудеться в цьому місті 10-17 червня 2012. "Це дві важливі події в історії католицької громади Ірландії", - відзначає видання. Підкреслюється, що для того, щоб згадати про спадщину, яку залишив Конгрес 1932 в Дубліні відбулася спеціальна конференція, в якій взяло участь понад 100 осіб, котрі 80 років тому були свідками цього форуму.

 

"З приводу Конгресу місто було прикрашене, а вночі всі установи були освітлені протягом усього часу роботи конгресу. Глибока релігійність ірландців дуже вразила багатьох єпископів та іноземних гостей", - відзначає газета. У статті підкреслюється, що конгресом жила вся країна, що посприяло зміцненню її єдності.

 

"Конгрес дав можливість Ірландії, яка щойно отримала незалежність після довгих розділень і конфліктів, засвідчити перед усім світом про свою єдність", - підкреслює видання. Газета також відзначає, що в конгресі брали участь знаменитий ірландський тенор Джон Маккормак, який співав під час Літургії, майбутній прем'єр-міністр країни Ліам Косгрейв, син Уїльяма Косгрейва, першого президента незалежної Ірландії. "Така велика кількість осіб, об'єднаних надзвичайної подією, якою був Євхаристійний Конгрес, сприяла іншій думці про нову ірландську державу", - відзначає "L'Osservatore Romano".

 

За матеріалами radiovaticana.org