//

У Самборі обікрали церкву: вдруге за останні три місяці

У Самборі, що на Львівщині, обікрали храм Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ – невідомі проникли до середини і з класу, де священнослужителі проводять навчання для дітей, поцупили матеріальні цінності на 13 000 гривень.

 

Про це правоохоронців повідомив настоятель храму о. Володимир Коркуна.

 

За фактом крадіжки, як інформує ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області, слідчі міськвідділу порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу. Розкриття цього злочину також взяло під свій особистий контроль керівництво управління карного розшуку ГУ МВС.

 

«У результаті проведених оперативно-профілактичних заходів правоохоронці з’ясували, що того вечора у Львові двоє невідомих чоловіків та жінка звернулись до водія таксі з проханням відвезти їх до Самбора. Як вони пояснили, їм необхідно було забрати деякі речі у знайомих, а за послугу перевезення обіцяли добре заплатити», — повідомив начальник УКР ГУ МВС України в Львівській області підполковник міліції Євген Кернега.

 

Коли вони дістались до обумовленого місця, на вулиці вже була ніч. Пошкодивши віконну раму церкви, лиходії проникли всередину приміщення вказаного вище класу. Телевізор марки «Самсунг», синтезатор «Ямаха», DVD-програвач «Вокстер», два касетні магнітофони − це все, що вдалось винести злодіям з храму. Завантаживши теле-відео-аудіотехніку в таксі, тріо спокійно дісталось Львова. Проте, радіти їм довелось недовго.

 

Невдовзі правоохоронці встановили їх місце перебування − усі проживають у Львові. Чоловіків та жінку доставили у Самбірський МВ для проведення слідчих дій. Також вдалось вилучити частину викраденого. Розшукові заходи зі встановлення решти цінностей наразі тривають.

 

Храм Покрови Пресвятої Богородиці є один із найновіших у місті — у жовтні 2011 року його освятив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук). Однак, не зважаючи на недовге існування, до нього вже двічі навідувалися злодії. Перший раз церкву обікрали у лютому цього року. Лиходії розбили склопакет у пластиковому вікні і теж проникли у навчальний клас, що знаходиться на цокольному поверсі храму та винесли звідти великий плазмовий телевізор, три магнітофони, DVD-плеєр, синтезатор і скриньку з пожертвами.

 

Джерело: РІСУ