//

Рим: чування молоді з нагоди першої річниці беатифікації бл. Івана Павла II

30 квітня в Римі відбудеться молитовне чування з нагоди першої річниці беатифікації бл. Івана Павла II. Очікується, що кілька тисяч молодих людей зберуться біля хреста на місці, в якому в 2000 р. блаженний Понтифік зустрічався з мільйонами молодих людей, під час Всесвітніх днів молоді. Очолить чування Папський вікарій Римської єпархії кардинал Агостіно Валліні. У програмі зустрічі передбачено молитви і роздуми, свідчення та музичні виступи.

 

Розпочнеться чування з короткого паломництва: молодь збереться у каплиці св. Томи Аквінського, а потім пройде до Хреста, який встановлений на місці, де під час кульмінаційної св. Літургії Всесвітніх днів молоді 2000 році перебував папський вівтар. Молитва молоді пройде також перед іконою "Maria Sedes Sapientie", яку бл. Іван Павло II подарував європейським студентам. "Ця ікона є зв'язком між Каролем Войтилою та університетською молоддю", - зазначив один з організаторів чування Еміліо Беціні, співробітник душпастриства студентів Римської єпархії.

Зазначається, що чування "стане приводом, щоб зустрітися на символічному місці Всесвітніх днів молоді 2000 р. і направити до молоді заклик Івана Павла II "летіти над землею" для реалізації суспільства і майбутнього гідного людини.

 

За матеріалами radiovaticana.org