//

У США починається марафон читання Біблії

Сотні волонтерів беруть участь в 23-му щорічному марафоні читання Біблії від Буття до Об'явлення в американському Капітолії. Марафон почався в п'ятницю ввечері і закінчиться 1 травня, перед Національним Днем Молитви.


Террі Шеффер Холл, один з директорів марафону, сказав Christian Post, що мета марафону - сприяти біблійній грамотності і розумінню.

«Наша мета - закликати людей читати свою Біблію щодня і розглядати її як натхненне Слово Боже для пошуку керівництва, істини, надії, миру у важкі часи, - сказав Хол. - Стояти на західних сходах Капітолію, дивлячись на захід, і читати Слово Боже цьому великому народу, - це наповнює серце надією для цієї країни ».


Читання Біблії на Капітолійському пагорбі - це одне з місць проведення марафону в країні. Служіння Bible Pathway організувало його в декількох місцях в країні і за її межами.

«Наш марафон з 29 квітня по 1 травня є третім всесвітнім марафоном читання Біблії і бере початок від нашого міжнародного штабу тут, в Мурфрісборо, Теннесі, де 95 годин читання буде транслюватися через Інтернет».


Проведення читання на Капітолійському пагорбі зіткнулося з труднощами, так як, за словами Холла, інші заходи в Конгресі порушили нормальний розклад марафону.

«Цього року захід марафону співпав із заходами Конгресу. Нам доводиться почати в п'ятницю і закінчити у вівторок. Всі інші заходи читання будуть проводитися з неділі по четвер », - сказав Хол.


Розклад читання буде розбито на сегменти по кілька хвилин. Серед учасників - волонтери різних релігійних деномінацій і церковних груп.


Щороку марафон  узгоджується з Національним Днем Молитви (НДМ), який цього року буде 3 травня.

 

«Ми працюємо в тісній співпраці з регіональними та національними комітетами НДМ і вважаємо, що читання Біблії закладає тверду основу для Національного Дня Молитви. Ми наполегливо закликаємо всіх приєднатися до молитви за нашу країну », - сказав Хол.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv