//

«Сенс християнського служіння. Таїнства служіння: Подружжя та Священство», - завершився черговий курс у Школі духовності та євангелізації

Завершився черговий тур навчання у Школі духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії, при монастирі св. Альфонса, Отців Редемтористів (ЧНІ), що у Львові (вул. Замарстинівська, 225).


27-29 квітня учасники Школи слухали лекції про Святі тайни, а саме: «Сенс християнського служіння. Таїнства служіння: Подружжя та Священство», які провадив о.- др. Володимир Ждан.

 

Особливістю цієї Школи було те, що миряни мали нагоду молитись разом із богопосвяченими особами із численних монаших спільнот УГКЦ, які зібрались на духовний семінар для настоятелів згромаджень та монастирів «Стратегія УГКЦ  2020 в контексті богопосвяченого життя».


Як зауважив Владика Богдан, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у своєму слові під час Божественної Літургії: «сьогодні ми молимося у повноті Церкви – єпископ, священики, богопосвячені особи та миряни. Бо ж усі маємо єдине спільне завдання і мету – осягнути спасіння, через своє покликання та служіння».


Що ж таке служіння? Як світ сьогодні сприймає і розуміє значення служіння? Хто і кому повинен служити в контексті християнського світогляду?  Ці та багато інших запитань   були порушені у змістовних доповідях, викладача пастирського богослов’я в УКУ, о.-др. Володимира Ждана. Наповнені новими знаннями про Святі тайни Подружжя та Священства, духовно збагачені, слухачі Школи духовності та євангелізації Львівської Архиєпархії роз’їхались, щоб моделювати та проектувати у своє життя все почуте, а також  ділитись здобутим досвідом із своїми рідними та друзями.


Віра Ценглевич
Голова Комісії з питань євангелізації Львівської архиєпархії

фото: www.cerkva.od.ua

Джерело: прес-служба Львівської Архиєпархії