//

Програма заходів з нагоди Дня хворого 6 травня 2012 року

Всесвітлішим і всечеснішим Отцям парохам

 

Закликаємо отців парохів у Великодньому часі відвідати хворих на своїй парафії та в шпиталях, щоб дати їм нагоду примиритися із Господом у Таїнстві Покаяння, з’єднатися з Христом Воскреслим у Святому Причасті та прийняти оздоровляючу силу Небесного Отця у Таїнстві Єлеопомазання.


Ласкаво просимо повчити парафіян про їхню співвідповідальність за духовний стан недужої людини та про їх обов’язок повідомляти пароха про недужих серед своїх рідних і близьких, щоб священик міг поспішити до них з духовною потіхою та молитовною підтримкою.

 

 

Нижче подаємо програму заходів з нагоди відзначення Дня хворого 6 травня 2012 року.

 

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ХВОРОГО В НЕДІЛЮ РОЗСЛАБЛЕНОГО

6 ТРАВНЯ 2012 РОКУ

 

І. Всецерковний рівень

- Звернення комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я з нагоди відзначення Дня хворого.

 

ІІ. Єпархіальний рівень

- Пастирські відвідини Єпархом лікувального закладу. Благословення хворих та працівників медустанови.
- Архиєрейська Літургія 6 травня 2012 року з додатком єктенії за хворих осіб, їхні родини, а також всіх хворих, осіб, що ними опікуються та працівників медичної сфери. Подбати про участь у Святій Літургії неповносправних, осіб з особливими потребами, інвалідів та представників різних асоціацій, які опікуються хворими.

 

ІІІ. Парафіяльний рівень

- Пастирські відвідини священиком/медичним капеланом лікувального закладу на території парафії. Благословення хворих та медичних працівників.


- Пастирські відвідини священиком важкохворих на парафії, уділення Святих Тайн, особливо Тайни Єлеопомазання.


- Організувати доброчинну акцію парафіян для допомоги хворим, що проживають на парафії (збірка коштів на ліки, добровільна здача крові, одягу тощо).


- Свята Літургія 6 травня 2012 року з додатком єктенії за хворих осіб, їхні родини, а також всіх хворих, осіб, що ними опікуються та працівників медичної сфери. Зачитати текст звернення комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я після Святої Літургії. Помолитися з парафіяльною спільнотою Молитву за хворого (текст додається). Подбати про участь у Святій Літургії неповносправних, осіб з особливими потребами, інвалідів та представників різних асоціацій, які опікуються хворими.


Заходи можуть проводитись протягом кількох днів.

 

 

ДОДАТОК ДО ЄКТЕНІЇ УСИЛЬНОГО БЛАГАННЯ

під час Святої Літургії 6 травня 2012 року

 

Ще молимось Господеві Богу нашому за всіх хворих, за зцілення їхніх душ і тіл. Утверди, Господи, їхню віру і укріпи їх у надії, бо Ти є джерело оздоровлень і податель усякого добра.


Ще молимося за всіх медичних працівників і за тих, хто своєю працею приносить немічним полегшення страждань і болю. Подай, Господи, їм Свою благодать, щоб їх душі були завжди сповнені милосердя, доброти і співчуття до хворих, а в праці завжди виявляли глибоку пошану до їхньої гідності.


Ще молимося за усіх священнослужителів-капеланів і за тих, хто здійснює волонтерське служіння хворим. Подай, Господи, Свою благодать, щоб у їхньому служінні стала видимою Твоя любов і милосердя до всіх, хто несе важкий хрест недуги. Будь, Господи, їм помічником і подателем сили та натхнення для сповнення діл милосердя.

 

МОЛИТВА ЗА ХВОРОГО

 

О, мій Боже, хворий, що перед Тобою, прийшов просити Тебе про те, що здається йому найважливішим; про те, чого він так гаряче прагне, що він вважає для себе найважливішим.


Але, ти, Боже, наповни його серце такими словами: «Найважливіше, щоб здоровою була душа». Господи, нехай здійсниться у всьому Твоя свята воля над хворим! Якщо ти хочеш, нехай він одужає. А якщо Твоя воля, щоб він далі ніс свій хрест – нехай буде так! Просимо Тебе і за нас, що молимося за хворого: очисти наші серця, зроби нас гідними того, щоб через нас Ти міг роздавати всім Свої святі ласки. Зміцни цього хворого і полегши його страждання.

 

Нехай здійсниться на ньому Твоя свята воля! Вияви, Господи, на ньому Твою Божественну любов і допоможи мужньо нести свій хрест.

 

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я