//

Тижневий огляд: переслідування християн (23.04-29.04)

23 квітня повідомляється, що навпроти посольства Пакистану в Великобританії 14 червня відбудеться мирний мітинг і концерт на захист  засудженої  до смертної кари християнки Асії Бібі.


У суботу вранці близько сотні людей увірвалися на територію центру, підпалили господарські споруди і навчальний центр, що належить Євангелистській пресвітеріанській церкві Судану.


За даними 25 квітня читаємо, що на Великдень біля церков у  Кадуні, Джосі та інших містах Нігерії екстремісти підривали автомобілі з вибухівкою, внаслідок цього загинуло 60 людей і десятки отримали поранення. Кілька церков були зруйновані.


26 квітня з’явилися повідомлення, зокрема про те, що групи ісламських бойовиків лютують в Сирії, вбиваючи мирних громадян. Часто жертвами терористів стають християни.


У пакистанській провінції Белуджистан, в місті Кветта, невідомі застрелили християнина.


27 квітня повідомляється, що китайський уряд розпочав кампанію з викорінення протестантських домашніх церков. Про це йдеться в заяві організації «China Aid Association» від 20 квітня.


Згідно з інформацією за 28 квітня читаємо, що католицький священик був викрадений озброєним  чоловіком  в портовому місті Онне на півдні Нігерії.


29 квітня з’явилися повідомлення, зокрема про те, що найменше одна людина загинула і ще 15 отримали поранення в результаті вибуху гранати в церкві у столиці Кенії – Найробі, повідомила в неділю місцева влада.


У студентському містечку університету міста Кано, на півночі Нігерії, вранці у неділю стався вибух, чути звуки пострілів. Відповідно до повідомлень, які надходять, метою нападу могли бути приміщення, де проводять релігійні служби студенти-християни.