//

«Церква має бути присутня у Фейсбуку»

Великим викликом для Церкви сьогодні є не так навчитися використовувати Інтернет для євангелізації, як переживання та обдумування віри в цифрову епоху. Така думка головного редактора «La Civiltà cattolica», італійського єзуїта о.Антоніо Спадаро.

 

«Чим стає шукання Бога у наш час пошукових систем? Ким для мене є ближні в епоху Інтернету? Чи можна правити Літургію або звершувати таїнства в Мережі?» – запитував в інтерв’ю для Радіо Ватикану цей італійський священик, прозваний «кібертеологом».

 

Він нагадав, що, благословляючи 1931 року устаткування Радіо Ватикану, яке щойно було започатковане, Папа Пій ХІ підкреслив: проголошення Євангелія далеким людям – це спосіб єднатися з Богом у лоні однієї родини, а не тільки пропаганда чи переказування інформації. Йдеться про «створення зв’язку, будування великої родини віруючих».

 

«Оскільки у Фейсбуку налічується понад 500 млн. користувачів, Церква не може бути там неприсутня. Ми, віруючі, покликані запропонувати світові теологічне сприйняття Інтернету, показати справжній потенціал цього простору», – підкреслив о.Спадаро.

 

Джерело: CREDO