//

Екуменічно проти торгівлі зброєю

Екуменічну кампанію з прийняття законодавства для ефективного регулювання торгівлі конвенціональною зброєю провадить Всесвітня Рада Церков. Акція охоплює країни, які збагачуються з такого продажу, а також ті, які страждають від його наслідків. Кампанію організувала запланована на липень цього року Конференція Організації Об'єднаних Націй, під час якої представники 200 країн обговорять новий договір, що регулює правила світової торгівлі зброєю.

 

"Мільйони людей щорічно помирають в результаті насильства, а також через погане регулювання експорту, імпорту та транзиту зброї в світі", – йдеться в заяві Всесвітньої Ради Церков. Вона також нагадує, що тут не тільки йдеться про незаконну торгівлю зброєю, але й її обіг відповідно до закону. "Будь-яке використання зброї сприяє зростанню насильства, розпалює конфлікти і стає загрозою для соціально-економічного розвитку".

 

Ініціативу, що має привести до прийняття ефективного закону, який регулює обіг конвенціональної зброї в світі, впродовж багатьох років підтримує Апостольська Столиця.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie