//

Нунцій в Іраку має надію на повернення християн

Апостольська Столиця заступається за іракських християн, щоб вони могли залишитися на землі своїх предків. У Ватикані сподіваються, що люди, які змушені були емігрувати, незабаром щасливо повернуться і відновлять перервану діяльність на батьківщині. Про це сказав Апостольський нунцій в Іраку та Йорданії під час святкування в Багдаді сьомої річниці виборів Бенедикта XVI .

 

Архиєпископ Джорджіо Лінгва на зустрічі з представниками іракського уряду та місцевого дипломатичного корпусу нагадав про багатовікові зв’язки Святого Престолу та Іраку, які почалися ще у XVII ст. Він підкреслив, що ці стосунки ніколи не були перервані. Ватиканський представник не залишав Багдад навіть під час двох воєн у Персидській затоці.

 

Говорячи про становище християн у цій країні, Архиєпископ зазначив, що для того, щоб поліпшити їхню долю, потрібний процес національного примирення. Він висловив подяку за зусилля іракського уряду щодо дотримання національної безпеки. Представник Святого Престолу також сподівається, що владі вдасться не допустити подальших терактів, а політики і релігійні та етнічні групи досягнуть порозуміння для добра Іраку.

 

За матеріалами radiovaticana.org